БСЦ МСП-Русе

Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия

Възможности за бизнес сътрудничество с Иран

Бизнес делегация, организирана от Търговско-промишлена палата Стара Загора, водена от председателя ѝ Олег Стоилов, посети провинция Лорестан, Ислямска република Иран в периода 09-12 юни 2017 г. Посещението е било по покана на ръководството на Палатата на търговията промишлеността, мините и земеделието на провинция Лорестан и се реализира с активното съдействие на българското посолство в Техеран.  Подробна информация за посещението можете да видите на Икономическия портал на регион Стара Загора www.chambersz.com/news/15275-2017-07-17-06-40-55.

По време на посещението председателите на двете палати тържествено са подписали двустранно споразумение за партньорство, което е продължение на подписаното през 2011 г. при посещението на Лорестанска делегация в Стара Загора. То добива много по-голямо значение сега, след прекратяване на санкциите срещу Иран и от него може да се възползва българския бизнес не само от област Стара Загора. Още повече поради факта, че провинция Лорестан е определена приоритетно да развива икономическите отношения с България.  

От представители на иранския бизнес има конкретни интереси към България, които ще бъдат обработени от Старозагорската палата, в партньорство с Ирано-Българската бизнес асоциация. Лорестанската палата ще обработи заявените конкретни интереси от български фирми, във връзка с това посещение и ще съдейства за намирането на насрещни партньори. Председателите на двете палати се договориха за създаване на оперативен механизъм за постоянно и ефективно съдействие за установяване и развитие на бизнес отношения между български и ирански фирми.  Във връзка с това, ако фирми от България имат конкретен интерес за установяване и развитие на търговски и кооперационни отношения с иранския бизнес, могат да се възползват от подписаното споразумение и да заявят това на имейла на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, с кратка визитка на фирмата и описание на конкретните интереси, на английски език. Фирмите ще бъдат своевременно информирани за развитие на процеса. Посолството ни в Иран и Службата по търговско-икономическите въпроси в Техеран и ще съдействат всестранно на процеса. 

Публикуваме запитване от иранска фирма, която търси дистрибутор в България за произвежданите от тях висококачествени моторни и машинни масла:
 
 
 
В случай на проявен интерес към това предложение, желаещите могат да го заявят към EEN - Русе на е-мейл enterprise-europe-network@smebg.net

Споделете в социалните мрежи